Nieuws

Winterkuur voor het gazon

Gazon kalken: hoe vaak en waarom?

Een gazon bekalk je best jaarlijks, om de zuurtegraad op een gezond peil te houden. Want bij een onaangepaste zuurtegraad van de bodem zijn de plantenwortels niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen en krijg je een verminderde grasgroei. Op de open plekken die daardoor in het gazon kunnen ontstaan, kunnen mos en onkruiden makkelijk de kop opsteken. Beter voorkomen dan genezen dus!

Bodems verzuren van nature. Eén van de oorzaken daarvan is de zure regen. Wanneer de bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voedingsstoffen op te nemen. Zeker op zandgronden is dit een probleem omdat ze van nature sneller verzuren.

De ideale zuurgraad (pH) voor je gazon ligt tussen de 6,0 en 7,0. Een te lage pH bevordert ook de ontwikkeling van mos.

Een juiste zuurtegraad van de bodem zorgt ervoor dat het gras weer voedingsstoffen kan opnemen en groeit zoals het moet, terwijl mos geen kans krijgt. Breng de zuurtegraad van de bodem daarom op peil met DCM Groen-Kalk®.

  • deze gekorrelde kalkmeststof is speciaal ontwikkeld voor gebruik op gazons en in siertuinen.
  • door een hoog gehalte aan magnesium (bevat 15 % MgO) zorgt DCM Groen-Kalk® voor een frisgroene kleur van je gazon.
  • gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met een meststofstrooier.
  • een jaarlijkse onderhoudsdosis van 1 - 1,5 kg DCM Groen-Kalk® per 10 m² tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.
  • DCM Groen-Kalk® lost snel op en is volkomen veilig voor je gazon.

DCM Groen-Kalk®, de sleutel tot een prachtig gazon!

Het gazon in topconditie

Planten in het najaar.

Het najaar is het ideale moment om aanplantingen te doen. In de herfst, wanneer de temperaturen beginnen te zakken, kunnen vaste planten, sierheesters, hagen en bomen namelijk probleemloos worden geplant of verplant. Let er wel op dat je de bodem zorgvuldig voorbereidt!

Vivimus van DCM is ook bij ons verkrijgbaar.

 

Meer informatie

Engerlingen

Eat that. Engerlingen en Taxuskevers zijn echte veelvraten. De schade die ze aanrichten is enorm. Het is nog niet te laat om in te grijpen.

Gebruik DCM Heteri-Guard® voor de bestrijding van Engerlingen en DCM Kraussi-Guard® voor de bestrijding van de taxuskever


Meer informatie

Over ons

Boomkwekerij & Tuincentrum Bannenberg.

(040) 2043283

info@tuincentrum-bannenberg.nl

Hoeve 1, 5554 XC Valkenswaard

Our Partners