By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Wat u moet weten over bomen

Boomverzorging en onderhoud

Elke boom heeft op de juiste momenten verzorging nodig. Soms dient dit te gebeuren voor de omgeving en veiligheid maar soms ook voor de boom zelf.  In sommige gevallen is het zelfs wenselijk of genoodzaakt dat een boom in zijn geheel weggehaald moet worden.

Verkoop van bomen

Bomen rond een huis kleden het huis aan, delen de ruimte van de tuin in, geven privacy in uw tuin en kunnen goed gebruikt worden om naburige gebouwen te camoufleren. Voor advies bent u altijd welkom op ons tuincentrum.

Rooien van bomen

Soms dienen bomen te worden verwijderd voor de omgeving en veiligheid. Wij kunnen u helpen met het rooien en afvoeren van het hout met ons moderne machinepark.

Boomverzorging en onderhoud
Elke boom heeft op de juiste momenten verzorging nodig. Soms dient dit te gebeuren voor de omgeving en veiligheid maar soms ook voor de boom zelf.  In sommige gevallen is het zelfs wenselijk of genoodzaakt dat een boom in zijn geheel weggehaald moet wordt.

Wij bieden u professionele boomverzorging in alle soort en maten voor zowel particulier als bedrijf. Naast het snoeien van takken zijn we ook in staat om bomen te verplaatsen of te rooien op moeilijk bereikbare plaatsen. Grootte en hoogte is voor ons dus geen probleem. 

Tom Bannnenberg, gecertificeerd European Tree Worker, weet raad met alles wat er bij een boom komt kijken. Niet alleen het planten en voeden van een boom vereist kennis. Ook het onderhoud, de ontwikkeling en stressfactoren spelen een rol. Hij herkent ziektes en weet hoe de wetten rondom aanplanting in elkaar steken.


 
Image
Rooien van bomen

Soms dienen bomen te worden verwijderd voor de omgeving en veiligheid. Wij kunnen u helpen met het rooien en afvoeren van het hout met ons moderne machinepark.

Wanneer laat je een boom kappen, vellen of rooien?

Herken jij je in één van deze situaties?

  • De boom in je tuin is ziek
  • De boom heeft schade door een storm
  • Gevaarlijke situaties doordat de boom niet meer stabiel staat
  • Je wilt extra ruimte creeren in de tuin
  • Je wilt meer zonlicht in huis en de bomen belemmeren dit
  • Je hebt te veel blad in de tuin
  • Er is sprake van verhardingen door opgroeiende wortels
  • De dakgoten van de woning raken beschadigd door bomen

Voor het kappen en vellen van bomen geldt vaak dat de boom tot boven de boomstronk / grond wordt afgezaagd en dat de stronk achterblijft. Wij kunnen ook deze stronk verwijderen door middel van het wegfrezen met onze stronkenfrees 

Over ons

Boomkwekerij & Tuincentrum Bannenberg.

(040) 2043283

info@tuincentrum-bannenberg.nl

Hoeve 1, 5554 XC Valkenswaard

Our Partners