By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.
Image

Samen de wereld groener maken - Ontdek de magie van planten en bomen

Maak Het buitenlevenTuinontwerp

Geef vorm aan uw droomtuin met ons professionele tuinontwerp. Wij brengen uw visie tot leven door middel van zorgvuldige planning, selectie van planten en creatieve indelingen. Bij Tuincentrum Bannenberg geloven we in het creëren van unieke buitenruimtes die een weerspiegeling zijn van uw stijl en functionaliteit.

Image
Image

Ontwerp uw ideale tuin in slechts 3 stappen:

Bij Tuincentrum Bannenberg staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap van dit proces, zodat u kunt genieten van een prachtig ontworpen en goed onderhouden tuin.

1

Image

Stap 1: Visie en Planning

Image

2

Image

Stap 2: Indeling en Plantkeuze

Image

3

Image

Stap 3: Uitvoering en Onderhoud

Image

Visie en PlanningStap 1

Begin met het visualiseren van uw droomtuin. Welke elementen zijn essentieel voor u? Maak een lijst van functies zoals zithoeken, borders, gazons en waterpartijen. Denk na over de stijl en sfeer die u wilt bereiken.

Doelen en Prioriteiten

Bepaal wat u met uw tuin wilt bereiken. Wilt u een ontspanningsruimte, een speelplek voor kinderen, een moestuin of een mix van alles? Prioriteiten stellen helpt bij het nemen van beslissingen.

Stijl en Thema

Kies een stijl die bij u past. Misschien houdt u van een formele, strakke uitstraling of juist van een weelderige, natuurlijke tuin. Het selecteren van een thema geeft richting aan uw ontwerp.

Ruimteanalyse

Meet uw tuin op en maak een schets. Markeer bestaande structuren zoals bomen, muren en gebouwen. Dit helpt bij het bepalen van de beschikbare ruimte en het vinden van geschikte locaties voor bepaalde elementen.

Zonlicht en Schaduw

Noteer de zonnige en schaduwrijke plekken gedurende de dag. Dit beïnvloedt welke planten waar kunnen gedijen en waar u eventuele zithoeken wilt plaatsen.

Budget

Stel een realistisch budget vast voor uw tuinproject. Dit zal invloed hebben op de keuze van materialen, planten en functies die u kunt opnemen in uw ontwerp.

Inspiratie

Verzamel inspiratie uit tuinmagazines, online bronnen en zelfs andere tuinen die u bewondert. Dit kan u helpen bij het definiëren van uw persoonlijke stijl en voorkeuren.

Image

Indeling en PlantkeuzeStap 2

Schets een ruwe plattegrond van uw tuin en plaats de gewenste functies op papier. Denk na over de beste indeling voor uw ruimte en hoe elementen met elkaar kunnen interageren. Kies planten en bomen die geschikt zijn voor uw klimaat en bodemtype en die passen bij uw gewenste uitstraling.

Ontwerp Schets

Vertaal uw visie naar een schets op papier. Plaats de verschillende elementen zoals terrassen, paden, borders en eventuele waterpartijen op de plattegrond. Experimenteer met verschillende indelingen voordat u een definitieve keuze maakt.

Functionaliteit

Denk na over hoe u elke ruimte wilt gebruiken. Plaats zithoeken op plekken met mooi uitzicht, zorg voor voldoende loopruimte en overweeg praktische aspecten zoals opslagruimte voor tuingereedschap.

Plantkeuze

Selecteer planten die geschikt zijn voor uw klimaat, bodem en blootstelling aan de zon. Kies variëteiten die passen bij uw gewenste kleurenpalet en stijl. Combineer verschillende hoogtes en texturen voor visuele interesse.

Bepaalde Bomen en Struiken

Als u bomen of struiken wilt toevoegen, denk dan na over de schaduw die ze zullen werpen en hoe ze zich zullen verhouden tot andere planten en structuren.

Beplanting in Seizoenen

Plan voor bloeiende planten en bomen die gedurende verschillende seizoenen interesse toevoegen aan uw tuin. Overweeg ook bladverliezende en groenblijvende planten voor jaarlijkse variatie.

Onderhoud

Houd rekening met het onderhoud dat elke plantensoort vereist. Sommige planten vragen meer aandacht dan andere. Kies planten die passen bij de tijd die u bereid bent te besteden aan onderhoud.

Image

Indeling en PlantkeuzeStap 3

Zodra het ontwerp is vastgesteld, is het tijd om te beginnen met de uitvoering. Bereid de grond voor, plaats de bestrating, voeg beplanting toe en creëer de gewenste sfeer met decoratieve elementen. Zorg voor regelmatig onderhoud om uw tuin in topconditie te houden en te laten gedijen.

Voorbereiding

Bereid uw tuin voor op de uitvoering door de grond te bewerken, onkruid te verwijderen en eventuele oude planten te verwijderen.

Hardscape Elementen

Begin met het aanleggen van hardscape elementen zoals terrassen, paden en eventuele structuren zoals pergola's. Zorg voor een solide basis voor de rest van uw tuin.

Beplanting

Begin met het plaatsen van de grotere bomen en struiken volgens uw ontwerp. Werk vervolgens van achter naar voren met lagere planten en bodembedekkers.

Bodemverbetering

Voeg bodemverbeteraars en mulch toe om de groei en vochtretentie van planten te bevorderen. Volg de aanbevelingen op basis van de behoeften van uw specifieke plantensoorten.

Waterbeheer

Overweeg irrigatiesystemen voor efficiënt watergebruik. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes, om uw planten gezond te houden.

Onderhoudsschema

Stel een regelmatig onderhoudsschema op dat snoeien, bemesten, bewateren en algemene schoonmaak omvat. Dit helpt uw tuin in optimale conditie te houden.

Reflectie en Genieten Stap 4

Neem de tijd om uw voltooide tuin te observeren en te genieten van het resultaat. Loop door de tuin, zit in uw zithoek en bewonder de schoonheid die u hebt gecreëerd.

Onderhoud tips nodig?

Kijk snel hier! 

Image

Over ons

Boomkwekerij & Tuincentrum Bannenberg.

(040) 2043283

info@tuincentrum-bannenberg.nl

Hoeve 1, 5554 XC Valkenswaard

Our Partners