By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.
Image

Samen de wereld groener maken - Ontdek de magie van planten en bomen

Onderhoud Verzorgen en snoeienGroen!

Houd uw tuin in topconditie met onze handige onderhoudstips. Van snoeien tot bemesten en onkruidbeheer, bij Tuincentrum Bannenberg delen we praktisch advies om uw groene paradijs te koesteren. Leer hoe u met eenvoudige stappen het hele jaar door kunt genieten van een prachtig onderhouden tuin.

Image
Image

Tuinplantentips!

Verken onze diverse categorieën en ontdek een wereld van groene mogelijkheden. Van bloeiende eenjarige planten tot majestueuze bomen tot kleurrijk zomergoed.

Gazon in topconditie
Gazon in topconditie

Geniet van een weelderig en gezond gazon met onze deskundige tips. Leer hoe u uw gras in optimale conditie kunt houden door middel van slimme bemesting, juist maaien en doordachte verzorging. Bij ons vindt u de kennis om een prachtig groen tapijt te creëren dat uw buitenruimte siert.

Meer over Gras
Vaste planten
Vaste planten

De hoekstenen van Uw Tuin, met deze diverse categorieën van vaste planten en voorbeelden kunt u een tuin creëren die het hele jaar door boeit en bloeit.
Meer over Vaste Planten
Bomen
Bomen

Met variatie aan boomkeuzes kunt u uw tuin transformeren in een levendig en uitnodigend landschap, waar elke boom een uniek karakter toevoegt.
Meer over bomen

Snoeien in uw tuin Tips voor Verschillende Categorieën

Snoeien is een essentieel onderdeel van tuinonderhoud en draagt bij aan gezonde plantengroei en een verzorgde uitstraling. Hier zijn handige tips voor het snoeien van verschillende categorieën planten in uw tuin:

Lees verder hieronder!

Image

1. Bomen:

 • Loofbomen: Kies de late winter of het vroege voorjaar voor snoei, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode, beschadigde en kruisende takken. Uitdunnen van de kroon bevordert een gezonde luchtcirculatie en lichtdoorlating.

 • Naaldbomen: De beste tijd om naaldbomen te snoeien is in het vroege voorjaar. Focus op het verwijderen van dode takken en takken die de natuurlijke vorm van de boom verstoren.

2. Heesters:

 • Voorjaarsbloeiende heesters: Direct na de bloei is het ideale moment om te snoeien. Knip de uitgebloeide bloemen af en verwijder zwakke, zieke takken. Dit bevordert nieuwe groei voor het volgende jaar.

 • Zomerbloeiende heesters: Kies het vroege voorjaar voor snoei. Door oude bloemen af te knippen en takken uit te dunnen, stimuleert u gezonde nieuwe groei.

3. Klimplanten:

 • Slingerende klimplanten: Snoei na de bloeiperiode om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dunne, ongezonde takken en knip dode bloemen af. Ondersteun gezonde stengels en begeleid ze naar de gewenste richting.

 • Klimrozen: Laat de late winter uw snoeitijd zijn. Verwijder oude, dode en zieke takken en houd de gezonde takken op hun plek door ze in te korten.

4. Struiken:

 • Bladverliezende struiken: Voor een optimale groei is snoeien in het late voorjaar of vroege zomer ideaal. Verwijder dode takken en dun de struik uit om zonlicht door te laten dringen.

 • Groenblijvende struiken: Begin het voorjaar met snoeien voordat nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en behoud de gewenste vorm door licht te snoeien.

5. Vaste Planten:

 • Voorjaarsbloeiende vaste planten: Snoei in de herfst of het vroege voorjaar. Verwijder dode bovengrondse delen en laat het groen aan de basis zitten om nieuwe groei te ondersteunen.

 • Najaarsbloeiende vaste planten: Begin het voorjaar met snoeien. Verwijder oude bloemen en dode stengels om ruimte te maken voor nieuwe scheuten.

6. Rozen:

 • Klimrozen: Plan uw snoei in de late winter. Verwijder oud, zwak of ziek hout en kort gezonde takken in om nieuwe groei te stimuleren.

 • Struikrozen: Snoei in het vroege voorjaar voordat nieuwe groei begint. Verwijder dode en dunne takken en knip gezonde takken lichtjes om hun vorm te behouden.

Bij snoeien is precisie belangrijk. Gebruik scherpe en schone snoeigereedschappen om verwondingen te minimaliseren. Snoei altijd schuin boven een knop of een takkraag om de genezing te bevorderen. Matig snoeien is meestal beter dan te veel snoeien, aangezien dit de groei kan verstoren. Met aandacht en kennis krijgt uw tuin de verzorging die het verdient.

Over ons

Boomkwekerij & Tuincentrum Bannenberg.

(040) 2043283

info@tuincentrum-bannenberg.nl

Hoeve 1, 5554 XC Valkenswaard

Our Partners